signetillhavs.blogg.se

Långsegling med SY Signe.

Isla Ons och Isla Cee och nu Baiona

Kategori: Allmänt

4 nätter med underbart väder bland öarna i nationalparken fick vi innan det annalkande MÄKTIGA lågtrycket med sydliga/fel vindar gjorde att vi fick ta oss in till Baiona och gästhamn. Vid öarna ankrade vi i sanden och fick använda dingen för att ta oss i land och göra upptäcksfärd i den mycket vackra naturen bland pinjer och eucalyptusträd. På båda öarna fanns några få innevånare med i huvudsak fiske som sysselsättning (det vara bara de som hade tillstånd att fiska runt öarna), det fanns också restaurang och campingplatser. Vi firade Tores födelsedag på Isla Cee och Gunhild och Even från norska Slow Motion kom över och käkade på kvällen. Fick tidigare på dagen besök av svenska Maria och Erik och 9 månader gamla Gustav från segelbåten Fia,de är på väg till Kanarieöarna för att övervintra där. Nu har vi iaf tagit oss till Baiona för att invänta bra väder och vind. Här är jättevackert och vi ska nog kunna roa oss i några dagar.

Spanien!

Kategori: Allmänt

Som sagt, Spanien och Galicien ägnar vi lite extra tid! Från A Coruna har vi bara dagseglat och gått in i flera mysiga s k Rior där det både finns gästhamnar och fina stränder där man kan ankra. Just nu ligger vi i gästamn i Muros där vi sammanstrålat med flera långseglare som vi träffat på under vägen bl a två svenska unga killar från Umeå, norska Gunhild och Even på båten Slow Motion, och två norska unga grabbar. I morgon drar vi vidare och såsmåningom ska vi ta oss till öar här utanför som är naturreservat och vilka det krävs tillstånd för att ankra vid och vi inväntar detta! Just nu har vi det bara för underbart!!!

BISCAYA

Kategori: Allmänt

Efter 3 1/2 dygn var vi framme i A Coruna efter en överfart där man befann sig mellan himmel och helvete. De två första dagarna hade vi smörsegling och strålande sol och delfiner som kom och lekte runt båten. Det sista 1 1/2 dygnet, när vi passerat continentalsockeln, kom vågorna från alla håll och det blev mycket jobbigt, man blev blev omkringkastad som en liten vante, det gick inte ens att ligga ner utan det var bara att sitta och hålla i sig. När vi äntligen var framme i A Coruna kl 01.00 på natten, trötta, skitiga, hungriga, blev vi anropade på VHF av Even och Gunhild på norska båten Slow Motion att det fanns plats bredvid dem i gästhamnen. Vi fick låna nycklar ev dem till duschen och det var den ljuvligaste dusch jag tagit på länge!!