signetillhavs.blogg.se

Långsegling med SY Signe.

Cascais- Sines 23/10-31/10

Kategori: Allmänt

Hade ett antal regniga dagar i Lissabon när Jocke o Petra var på besök men som vanligt kunde vi roa oss ändå med goda middagar och sightseeing, var bl a på Europas största akvarium vilket var riktigt häftigt. Så kom äntligen det fina vädret och vi bestämde oss för att ta oss tillbaka till Cascais, så våra besökare fick komma ut en liten sväng i alla fall, blev lite sådär med seglingen (nästan ingen vind) men efter ca 2 timmar var vi på plats i Cascais marina. Tog en snabbdusch och gick sedan ut på stan för att kolla upp Jocke och Petras tillbakafärd till Lissabon och sedan gjorde vi en riktigt pubrunda!! Tack J o P för supertrevliga dagar! Vill se er snart igen! Sedan blev det utröjning och luftnig av båt för att få ur all fukt efter hällregnet. Den 28/10 gav vi oss av de 50 sjömilen mot Sines och och fick stundtals riktigt fin segling men med ganska jobbiga vågor. De sista 3 timmarna fick vi med oss en flock lekfulla delfiner som gjorde alla möjliga trick för oss! Infarten in till Sines blev lite jobbig med stark motvind och totalmörker och vi gjorde till en början endast 2 knop, blev bättre när Tore la om rutten lite. Väl inne i marinan blev vi emottagna av personal och fick hjälp att lägga till. Här är mycket fräscht och trevligt och vi trivs. Igår kväll anlände svenska båten Fria som vi ska kompissegla med på överfarten till Porto Santo vilket känns jättebra!

Lissabon

Kategori: Allmänt

Har flyttat oss till Lissabon för att invänta Petra o Jocke, kändes inte riktigt bra i marinan i Cascais, lite snobbigt! Hade underbar segling in med halvind och medström och ville nästan inte sluta segla. Ligger nu i den ganska bullriga marinan Doca de Alcantara, men ändå mysigt för nu är gänget samlat igen; Bri, Fria, Slow motion och Golden Orchid ligger här och igår var det fest på Slow Motion för att hälsa Even, som varit hemma i Norge, välkommen tillbaka.

Peniche och Cascai

Kategori: Allmänt

Blev kvar en dag extra i Peniche för att få lite gynnsammare väderförhållanden och eftersom båten redan var förberedd för avfärd passade vi på att gå på museum samt vandra ut med Peniches vackra klippiga kust. Nästa dag gav vi oss av tidigt eftersom vi hade några sjömil framför oss. Vi fick aldrig bra segelvind men i alla fall inte motvind eftersom det nästan inte var någon! Gick för motor hela vägen med storen som stabilisator. Nu ligger vi i marinan här i Cascais och inväntar Jocke och Petra som anländer den 23/10, ska bli såå kul!! Den här marinan är enorm med ett stor affärs- och resaurangkomplex i anslutning. Tur att det är lågsäsong med halva priset just nu!