signetillhavs.blogg.se

Långsegling med SY Signe.

Kanarieöarna

Kategori: Allmänt

Den 24/11 lämnade vi Mohammedia och Marocko med sikte på lilla kanariska ön La Graciosa i nordänden på Lanzarote. Det blev en färd som inte gick helt smärtfritt. Halv storm med 20 m/s, (fallvindar från Atlasbergen), ett dygn senare hård kuling med 5 m höga vågor från sidan, däremmellan riktigt fin segling samt lite motorgång. Magsjuka, förkylning och därav ingen aptit, senare tappat sjösjukeplåster med sjösjuka då förstås. Fallvindar från Bergen i sundet mellan Lanzarote och La Graciosa och tilläggningen på Graciosa var tuff men fick bra hjälp från tillströmmande båtgrannar. Rune, om du läser detta så ÄR det en mycket kompetent båt du sålt till oss, dessa 5 m vågor från sidan som hon trots allt tog så fint!! Nu är vi alla fall här på denna underbara lugna lilla ö och njuter i fulla drag.

Kappsegling Nov. 17, 2013

Kategori: Allmänt

Idag har vi deltagit ( eller rättare sagt, försökt deltaga) i vår första kappsegling med Signe. När vi var på väg ut mot starten och drog ut focken började kuttern ( inre förseglet) att trassla så vi fick vända tillbaka, tyvärr! Fick ändå vara med på Mohammedia yachtclubs bankett och prisutdelning, snacka om brakmiddag.................... grillspett av alla de slag, grillad fisk, couscous, olika sallader o s v, efterätter,kaffe och mycket gott inhemskt vin både rött och vitt, är något bukstinna nu!!
Imorgon bär det av till Casablanca med tåg, där möter svensktalande Omar (har sin båt här på yachtcluben och är gift med svenska Susannne) upp oss vid stationen och visar oss runt i stan!

Sines-Sagres-Lagos-Mohammedia

Kategori: Allmänt

Efter att ha legat nästan en vecka i Sines togs beslutet att inte gå med Fria över till Madeira och det eftersom det skulle bli dåliga vindar och vi har diesel endast för två dygn. Bestämde oss för att gå utmed Portugals kust söderut och runt udden och tillbringade två nätter för ankar i Sagres då vi bara slappade. Sedan tillbringade vi sex underbara dagar i vackra och gemytliga Lagos, vi blev smått förälskade i detta ställe!! Bestämde oss där för att gå över till Marocko, tar cirka två dygn, så måndag eftermiddag den 11/11 gav vi oss iväg och gick till en början för motor men kunde vid 23-tiden hissa segel, och fick bra (lite för bra och fick köra revat)vind nästan hela vägen över. Kom fram tidigt, vid 07.30 idag 13/11 ganska sletna, Tore sov inte en blund på sina fripass och jag kunde sova när jag klämt fast mig i salongssoffan ( var en något gungig färd!!), och fick lägga oss utanpå en norsk båt (bytte plats omgående eftersom de skulle checka ut idag. Den norska båten visade sig vara ett systerfartyg till Signe!! Bilderna hamnade i oording, är iaf Marocko, ankring i Sagres och på utflykt i Lagos