signetillhavs.blogg.se

Långsegling med SY Signe.

Nytt försök mot La Palma

Kategori: Allmänt

Den 8/3 kl 07.00 kastade vi med sorg i hjärtat loss från underbara marina Restinga och El Hierro för att gå de ca 70 sjömilen till La Palma och marina Tazacorte. Började bra i lugnt vatten och medström, gjorde ca 6 knop, att vi skulle få gå för motor och handstyra ( autopiloten har nu lagt av helt) hela vägen hade vi räknat med (storseglet uppe som stabilisator). Eftersom El Hierro är den sydligaste av Kanarieöarna och det för det mesta blåser nordligt så får man passa på att gå i stiltje eller också snällt vänta in de få tillfällen vinden vrider på syd (eller gå över till västindien!)
Efter ca en timme ökade vinden något,vi fick motström och gjorde i ca 4 knop men efter ytterligare några timmar vred i alla fall vinden lite mer på väst, vi kunde dra ut focken, motorsegla och få lite mer fart, snittade 5 knop de 70 sjömilen.
14 timmar senare la vi till i marina Tazacorte på La Palma, nöjda, eftersom vi hade räknat med 15 timmar, alternativt gå till La Gomera eller Teneriffa istället, om det blev för "motigt".
Första dagarna här var mycket blåsiga och regnet vräkte stundtals ner så vi fick hålla oss inomhus. Nu har vädret varit alldeles underbart i ett par veckor. Mamma och Annika har varit på besök och det har blivit en del utflykter i vacker natur både på ön och i vattnet, samt en del sol och bad.
Denna marina är väl skyddad både från svall och vind så vi satte upp oss på väntelista för att få upp båten på land medan vi är hemma. Det såg väl ganska mörkt ut för det är många båtar som ska upp men idag fick vi det glädjande beskedet att vi fått en plats! Så i maj åker Signe upp på land för sex månaders semester. Har fått höra av andra att varvspersonalen är mycket proffsiga vid upptagning, så det känns tryggt:)
Här är också väldigt trevligt , mycket umgänge med båtgrannar, fin badstrand, bra restauranger och väldigt bra bussförbindelser till de större städerna.

KOMMENTARER:

 • S/Y Fria säger:
  2014-03-27 | 21:17:59
  Bloggadress: http://sy-fria.se

  Hej på er, härligt att ni kom till La Palma till slut! Vi är kvar i Las Palmas men skall börja ta oss norrut i nästa vecka. Synd att vi inte sågs igen denna gång men det kommer ju fler chanser :-)

  Svar: Hej! Vad kul att höra från er. Ja vi kom till La Palma och Tazacorte som är ett underbart ställe att ligga på med mestadels soligt och lugnt väder. Lägger upp båten här och åker hem i början på maj för sex månaders hemmavistelse. Det var jättesynd att våra vägar korsades igen men vi får hålla kontakten och visst kommer det fler chanser. Ha nu en jättebra färd hem till Sverige, vi följer er på bloggen.Kram på er alla tre!
  signetillhavs.blogg.se

 • Sy/Jay säger:
  2014-11-20 | 19:33:45
  Bloggadress: http://jaya-seglar-igen.blogspot.se

  Tazacorte, där låg vi en månad nu i höstas. En jättetrevlig lite stad och marina. Seglade sedan till marina San Miguel som känns trygg och bra. Är nu hemma i Sverige året ut. Hur ser era planer ut för vintern? Hälsningar Pirjo och Mattis.

  Svar: Hej! Vad kul att höra från er, är inte ute på bloggen så ofta nu när vi är hemma. Vi har jobbat sen vi kom hem men nästa vecka avslutar vi, tar ledigt över jul och nyår som vi firar med släkten! 8/1 flyger vi ner till Teneriffa och tar färjan över till La Palma och Tazacorte där Signe ligger på land. Har en del jobb att göra bl a byta till ny autopilot! Planerna för övrigt är lite flytande men det lutar åt att vi seglar runt bland Kanarieöarna till maj och sedan åka hem och jobba. Hur ser era planer ut? Vore kul om vi fick möjlighet att ses. Hälsningar Miriam o Tore
  signetillhavs.blogg.se

Kommentera inlägget här: