signetillhavs.blogg.se

Långsegling med SY Signe.

Nytt försök mot La Palma

Kategori: Allmänt

Den 8/3 kl 07.00 kastade vi med sorg i hjärtat loss från underbara marina Restinga och El Hierro för att gå de ca 70 sjömilen till La Palma och marina Tazacorte. Började bra i lugnt vatten och medström, gjorde ca 6 knop, att vi skulle få gå för motor och handstyra ( autopiloten har nu lagt av helt) hela vägen hade vi räknat med (storseglet uppe som stabilisator). Eftersom El Hierro är den sydligaste av Kanarieöarna och det för det mesta blåser nordligt så får man passa på att gå i stiltje eller också snällt vänta in de få tillfällen vinden vrider på syd (eller gå över till västindien!)
Efter ca en timme ökade vinden något,vi fick motström och gjorde i ca 4 knop men efter ytterligare några timmar vred i alla fall vinden lite mer på väst, vi kunde dra ut focken, motorsegla och få lite mer fart, snittade 5 knop de 70 sjömilen.
14 timmar senare la vi till i marina Tazacorte på La Palma, nöjda, eftersom vi hade räknat med 15 timmar, alternativt gå till La Gomera eller Teneriffa istället, om det blev för "motigt".
Första dagarna här var mycket blåsiga och regnet vräkte stundtals ner så vi fick hålla oss inomhus. Nu har vädret varit alldeles underbart i ett par veckor. Mamma och Annika har varit på besök och det har blivit en del utflykter i vacker natur både på ön och i vattnet, samt en del sol och bad.
Denna marina är väl skyddad både från svall och vind så vi satte upp oss på väntelista för att få upp båten på land medan vi är hemma. Det såg väl ganska mörkt ut för det är många båtar som ska upp men idag fick vi det glädjande beskedet att vi fått en plats! Så i maj åker Signe upp på land för sex månaders semester. Har fått höra av andra att varvspersonalen är mycket proffsiga vid upptagning, så det känns tryggt:)
Här är också väldigt trevligt , mycket umgänge med båtgrannar, fin badstrand, bra restauranger och väldigt bra bussförbindelser till de större städerna.