signetillhavs.blogg.se

Långsegling med SY Signe.

Kappsegling Nov. 17, 2013

Kategori: Allmänt

Idag har vi deltagit ( eller rättare sagt, försökt deltaga) i vår första kappsegling med Signe. När vi var på väg ut mot starten och drog ut focken började kuttern ( inre förseglet) att trassla så vi fick vända tillbaka, tyvärr! Fick ändå vara med på Mohammedia yachtclubs bankett och prisutdelning, snacka om brakmiddag.................... grillspett av alla de slag, grillad fisk, couscous, olika sallader o s v, efterätter,kaffe och mycket gott inhemskt vin både rött och vitt, är något bukstinna nu!!
Imorgon bär det av till Casablanca med tåg, där möter svensktalande Omar (har sin båt här på yachtcluben och är gift med svenska Susannne) upp oss vid stationen och visar oss runt i stan!

KOMMENTARER:

  • Rune säger:
    2013-12-02 | 21:43:48

    Ja, jag hade 24 m/s över däck på undanvind när jag gick från Marsala på västra Sicilien till Malta. Det innebär att vindstyrkan var ungefär 28 m/s. Jag seglade bara på riggen men hon gjorde hela tiden 7 knop och tog sjöarna fint trots att vinden vred cirka 15 grader och åstadkom en fruktansvärd korssjö. Så nog är hon en bra sjöbåt.

    Svar: Ja det är hon verkligen! En dam att lita på. Dessutom är hon MYCKET beundrad!
    signetillhavs.blogg.se

Kommentera inlägget här: