signetillhavs.blogg.se

Långsegling med SY Signe.

Sines-Sagres-Lagos-Mohammedia

Kategori: Allmänt

Efter att ha legat nästan en vecka i Sines togs beslutet att inte gå med Fria över till Madeira och det eftersom det skulle bli dåliga vindar och vi har diesel endast för två dygn. Bestämde oss för att gå utmed Portugals kust söderut och runt udden och tillbringade två nätter för ankar i Sagres då vi bara slappade. Sedan tillbringade vi sex underbara dagar i vackra och gemytliga Lagos, vi blev smått förälskade i detta ställe!! Bestämde oss där för att gå över till Marocko, tar cirka två dygn, så måndag eftermiddag den 11/11 gav vi oss iväg och gick till en början för motor men kunde vid 23-tiden hissa segel, och fick bra (lite för bra och fick köra revat)vind nästan hela vägen över. Kom fram tidigt, vid 07.30 idag 13/11 ganska sletna, Tore sov inte en blund på sina fripass och jag kunde sova när jag klämt fast mig i salongssoffan ( var en något gungig färd!!), och fick lägga oss utanpå en norsk båt (bytte plats omgående eftersom de skulle checka ut idag. Den norska båten visade sig vara ett systerfartyg till Signe!! Bilderna hamnade i oording, är iaf Marocko, ankring i Sagres och på utflykt i Lagos

KOMMENTARER:

 • Olle säger:
  2013-11-14 | 14:15:01

  Härligt! Nu är ni ju faktiskt i Afrika. Lite strapatser, men ändå uthärdligt, låter det som. Blir det cous-cous och kokt ko till middag idag?
  Hälsar Olle

  Svar: Än så länge har vi inte ätit marockanskt men det ska bli. Ja vi har faktiskt seglat till afrika!!! Kram från oss
  signetillhavs.blogg.se

 • Maria säger:
  2013-11-14 | 18:35:19

  Härligt att det gått bra! Nu får ni sova ikapp lite! Kram Maria!

  Svar: Ja det var skönt! Kram
  signetillhavs.blogg.se

 • Ola säger:
  2013-11-15 | 15:36:06

  Vad kul att ni tagit er till Marocko!!!
  Berätta om hamnen: Vad kostar det? Är det gott om plats?
  Jag kanske också tar den vägen, men nu ser det ut att vara dåliga vindar en vecka till...
  //Ola

  Svar: Ja nu är vi här men tänker gå till Agadir på måndag om vädret tillåter. Marinan är ganska liten men vi ligger långsides vid bryggan, det kryllar inte av gästande båtar precis! Kostnaden är 22 euro per natt. Dusch o toa är ganska fräscha ( inget toapapper!) och området är väl bevakat. Kan vara bra att ha billigt vin o cig med sig för ibland ber myndigheterna om gåvor( har ej själva råket ut för detta). Hoppas vi ses snart!
  signetillhavs.blogg.se

 • Rune säger:
  2013-11-16 | 04:54:30

  Trevligt att läsa er blogg. Är ni på väg till Kanarieholmarna och sedan till Västindien?

  Svar: Vi tar oss ner till Agadir och går över därifrån till kanarieholmarna. Västindien har vi inte bestämt hur vi ska göra med ännu. Jag blir väldigt rastlös och otålig på överfarterna så jag vet inte.......!
  signetillhavs.blogg.se

 • Rune säger:
  2013-11-16 | 11:21:34

  För egen del tycker jag inget vidare om långa överhavsseglingar. Det tilltalar mig nämligen inte att sitta och glo på samma horisont i tre veckor. Nej tacka vet jag att komma till en ny ankarplats var eller varannan dag och utforska den och dess omgivningar för att sedan söka upp en ny ankarplats litet längre bort när man tröttnat på att ligga still!

  Svar: Ja, jag håller med!
  signetillhavs.blogg.se

 • S/Y Elze säger:
  2014-09-13 | 19:47:54
  Bloggadress: http://syelze.blogspot.no/

  Så fint bilde av Signe og Elze :) Hilsen Ragnhild og Lars Martin

  Svar: Ja visst är den!
  signetillhavs.blogg.se

Kommentera inlägget här: