signetillhavs.blogg.se

Långsegling med SY Signe.

Giselau-Brunnsbuttel-Cuxhaven

Kategori: Allmänt

Lämnade lilla gratisgästhamnen i Giselau (en liten avstickare från stora kanalen) vid 13.00, har haft problem med växeln ett tag så Tore ville fixa det innan vi stack. När vi kommit en liten bit på stora kanalen började temperaturlarmet att tjuta och vi fick stänga av motorn. När Tore lyfte av motorhuven visade det sig att generatorremmen hade hoppat av! Det blev lite kaotiskt men eftersom vi hade rak motvind åt det håll vi skulle så vände vi båten och gled med vinden så att Tore kunde byta rem! Det var ju tur att vi inte hade vind från sidan, då vet vi inte hur det hade gått med alla stora fartyg. Efter denna incident tog vi oss utan problem till Brunnsbuttel där vi låg i en bullrig gästhamn precis intill slussen där alla stora fartyg slussar ut. Vid 09.15 slussade vi ut ur kanalen vid högvatten och ungefär halvvägs fick vi strömmen med oss och gjorde drygt 8 knop emellanåt, fast vi hade motvind ca 10 sekundmeter, lite häftigt faktisk för det kändes som vi still ibland fast vi hade sån fart. La till i Cuxhaven vid 12.30, åt sill o potatis och la oss att sova i flera timmar. Hade tänkt stanna här i morgon men det verkar bli gynnsamma förhållande i att ta sig till Nordeney. Har träffat på ett jättetrevligt par, hon är svenska och han Holländare, som har tipsat oss om hur vi ska ta oss genom Holland. Har också träffat flera långseglare, svenska och norska som vi har kontakt med och i och med att vi ska åt samma håll så träffs vi ju lite nu och då under vägen, kul!

KOMMENTARER:

 • Ditte Hagman säger:
  2013-08-01 | 09:54:16

  Kul att ni fått sällskap! Håller tummarna för härlig segling till Nordeney utan missöden eller sjösjuka! Kramar/Ditte

  Svar: Ja det är kul och vi får många bra tips!
  signetillhavs.blogg.se

 • Anonym säger:
  2013-08-01 | 17:27:00

  Hej! Lät lite jobbigt att ligga och driva i Kielkanalen! Tur att vindarna var med er. Låter ändå som ni har det härligt. Ha det bra! Kram/ Marianne T.N

  Svar: Vi har det jättebra!
  signetillhavs.blogg.se

 • Britt Hammar säger:
  2013-08-01 | 21:00:55

  Vad härligt att ni kommit fram till Nordeney. Hoppas seglatsen gick bra och att inte sjösjuka tog över. Lycka till framöver,verkligen. Ser fram emot ytterligare rapporter. Kram!

  Svar: Det gick väldigt bra!
  signetillhavs.blogg.se

 • Marianne Björk säger:
  2013-08-02 | 09:49:40

  Vad tråkigt att det händer en massa saker med båten men det kanske man får räkna med.
  Förresten det kanske vägs upp av alla trevliga upplevelser ni är med om.
  Roligt med alla nya bekantskaper !!!!!

  Svar: Ja men man får nog räkna med det!
  signetillhavs.blogg.se

 • Olle säger:
  2013-08-02 | 16:00:57

  Efter en sådan dag serveras det väl dubbla ankardrinkar?

  Svar: Absolut kanske t o m tredubbla!
  signetillhavs.blogg.se

Kommentera inlägget här: