signetillhavs.blogg.se

Långsegling med SY Signe.

Guoda-Willemstad-Middlesbuerg

Kategori: , Allmänt

Gouda är en mysig stad med små gränder och ett enormt torg med ett jättevackert stadshus i ensamt majestät. Hittade en ostaffär och har köpt på oss ett antal goda Gouda-ostar som vi ska svulla i oss;). Lämnade Gouda vid 09.00-tiden den 17:e augusti för att ta oss till Willemstad som vi hört skulle vara fint, och det var det väl i och för sig men gästhamnen var fullproppad med båtar och vi låg som fjärde båt utanpå tre stora motorbåtar vilket gjorde det väldigt besvärligt att ta sig iland.
Lämnade Willemstad, efter tankning av diesel, vid 10.00 -tiden för att slussa ut i floddeltat och gå till Middlesburg tillsammans med våra norska långseglarpolare Gunhild och Even på båten Slow Motion. Det var bara det att när vi kom till fritisbåtslussen så var det också en fast bro strax efter så vi fick vända, vår mast var för hög, och gå till slussen där de stora båtarna slussar ut. Våra norska vänner uppmärksammade detta tidigare (förskökte kontakta oss men vi upptäckte meddelandet för sent) och kom med i en tidigare slussning. Lite läskigt var det att som ensam segelbåt ligga bakom alla dessa stora båtar i slussen för när de drog igång sina propellar for vår båt som en liten vante hit och dit, men det gick bra iaf. Vid nästa sluss var det samma sak, vi fick gå till stora slussen. När vi skulle lägga till utanför för att invänta slussning skulle jag när jag gjort fast till fören, hjälpa Tore att dra in aktern med båtshaken och krokade den i en balk som såg pålitlig ut, men haken släppte och jag föll handlöst baklänges ner i sittbrunnen och slog mig både ände och tvärs, är ganska ledbruten idag, faktisk. Avbröt tänkt rutt och gick in en gästhamni Kortgene vilken vi i morse fick lämna i all hast eftersom det visade sig att platsen vi låg på var privat. Nu är vi alla fall i Middlesbeurg och har ägnat dagen åt tvätt.

KOMMENTARER:

 • Britt Hammar säger:
  2013-08-19 | 18:40:10

  Det är så spännande att följa er. Förstår att det är både "sött" och "surt" men det jämnar ut sig med tiden. Ni får ju upplevelser som få får uppleva.Kul är ju att ni hittar likasinnade att resonera med.Olle och jag önskar er fortsatt lycka på seglatsen och ser framemot ytterligare rapporter. Bamsekramen från oss!Sommartorp är hårt övervakat!

  Svar:
  signetillhavs.blogg.se

 • Marianne Björk säger:
  2013-08-19 | 20:54:19

  Läser om era bravader, det är så roligt att höra om alla upplevelser!!!!!
  Jag skulle verkligen behöva en karta för att kunna följa er ordentligt.
  Instämmer med Britt's sista ord!!!!
  Kram från mig.

  Svar: Gå in på marinetraffic så kan du följa oss. Kram från oss!
  signetillhavs.blogg.se

Kommentera inlägget här: