signetillhavs.blogg.se

Långsegling med SY Signe.

Delfzijl-Gouda

Kategori: Allmänt

Nu börjar kanalresan att gå mot sitt slut och vi har upplevt mycket under dessa nästan två veckor. De stopp vi har gjort är i Delfzijl, Gröningen, Zoutkamp och Lemmer där vi gick ut i innanhavet Ijsselmeer och gick över till Enkhuizen som är en alldeles underbar liten stad, där vi stannade i två nätter. Sedan blev det äntligen lite fin segling till Amsterdam dit vi anlände ganska tidigt så att vi hann göra staden några timmar (var dock lite trötta och och hade inte ork att uppskatta det mycket intensiva storstadslivet). Kanalfärd igen och stopp i Harlem som också är en mycket vacker stad och la till sent igår kväll i Gouda. I morgon går vi mot Dordrecht (skippar Rotterdam helt) och ut i Hollands Diep, får se hur långt vi kommer! Denna kanalfärd har verkligen varit upplevelserik med många vackra städer och byar, väntan på slussning och broöppning (har nog passerat mer än 50 broar skulle jag tro) och väntetiden för öppning har varit allt från omedelbart till 4 1/2 timme. Har haft sällskap hela vägen med ett trevligt och hjälpsamt par, Case som är Holländare och hans svenska fru Lollo och det hade nog aldrig gått så här smidigt om vi inte haft dem som följeslagare. Vi har umgåtts med och blivit guidade av Case och Lollo och fått lära oss en massa om Holland som vi inte hade en aning om. I morse skiljdes vi åt och de gick vidare hemåt och vi stannar här en natt till.

KOMMENTARER:

 • Maria säger:
  2013-08-15 | 19:29:12

  Skönt att ni har det bra och att ni har härligt sällskap på färden! Det vore jättekul med lite bilder på er och er båt:-D Jättekramar från Maria och Michael!!!

  Svar: Jag försökte lägga in en bild idag men det gick inte. Miss you, kram!
  signetillhavs.blogg.se

 • Marianne säger:
  2013-08-16 | 19:01:18

  Äntligen ett livstecken från er! Jag blev
  lite orolig ett tag.
  Ni verkar ha det jättehärligt!!!!
  Här hemma verkar sommaren gå mot sitt slut
  tyvärr, det har regnat en del och är inte så varmt längre, imorgon ska vi kolla om
  kantarellerna har kommit. Kram på er!

  Svar: Ja det har varit lite svårt med internet, men nu funkar det. Vad trist att sommaren är slut. Vi har också haft ganska svalt och ostadigt väder men förhoppningsvis blir det bättre ju längre söderut vi kommer;) Kram
  signetillhavs.blogg.se

Kommentera inlägget här: