signetillhavs.blogg.se

Långsegling med SY Signe.

Belgien

Kategori: , Allmänt

Lämnade Middelburg, efter att Tore varit hos doktorn och fått penicillin för misstänkt borrelia, kl 14.10 för att gå kanalen i konvoj. Då broöppningar sker vid bestämda tidpunkter ska man hålla drygt 4 knop mellan dem så slipper man ligga och vänta, stämde väl sådär ska jag säga. Tog i alla fall knappt två timmar och sedan var vi utslussade i Nordsjön. Drog för motor rätt över vattnet till Breskens där vi tillbringade natten i en dyr gästhamn. Kl 07.00 i morse kastade vi loss och fick medström hela vägen och riktigt fin segling med upp emot 8 knop. Strax före 12.00 la vi till i Oostende i Belgien (känns så spännande att få byta ännu en gästflagga). Har nu förberett oss för morgondagens tidiga avfärd till Dunkerque, därifrån ska vi antagligen gå över till England. Nu ska vi ta en cykeltur för att se oss omkring och i kväll ska vi gå ut och äta musslor, för det måste man ju i Belgien, eller hur?!

KOMMENTARER:

 • Maria säger:
  2013-08-20 | 21:33:07

  Hallå! En fråga från en som inte är så insatt i seglarnas värld... vad menas med att "byta gästflagga"? Kul att få lite undervisning på köpet:D. Hoppas Tore piggar på sig och du "systra mi" inte har allt för ont!
  Kraaaaaam! Maria

  Svar: När man är på väg in i ett nytt land hissar man deras flagga i minifomat i en lina som går ut från masten (Våran flagga sitter givetvis kvar på sin plats), av respekt för landet.Jag har lite ont i nacken och mellan skulderbladen men är annars OK och Tore känner sig också bättre. Hoppas det är OK med er! Kram
  signetillhavs.blogg.se

Kommentera inlägget här: